Termeni si Conditii

TERMENII SI CONDITIILE GENERALE DE CUMPARARE

Termeni:

Consultant- Utilizatorul care se inregistreaza ca si Consultant, utilizand Formularul;

Cumparator- Consultantul care plaseaza o comanda pentru Produse in cadrul Website-ului;

Formularul – formularul online de inregistrare a unei persoane pentru a deveni Consultant;

Formularul de retur- formularul online disponibil Cumparatorului pentru returnarea Produselor;

Legea aplicabila- Legea nr.365/2002 privind comertul electronic, OUG nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, orice alte legi nationale si europene aplicabile

Produsele - reprezinta toate produsele disponibile pentru a fi vandute, respectiv cumparate, de catre un Consultant;

Parti – reprezinta partile acestui Contract, respectiv Societatea si Consultantul/Cumparatorul;

Pretul de vanzare – este pretul afisat al Produselor (cu sau fara discount) si la care un Consultant poate plasa o comanda de cumparare;

Societatea sau Farmasi- Farmasi Cosmetics Ro SRL, cu sediul in Bucuresti, Str. Dr. Iacob Felix nr.  87,  Felix Office Building, biroul 4, sectiunea 4.4.5, sector 1, avand CUI 40660260, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/2140/2019

Website-ul – website-ul www.farmasi.ro detinut si administrat de catre Societate.

CAPACITATE DE EXERCITIU:

Prezentele Termeni si conditii generale de cumparare, impreuna cu Termenii de utilizare a Website-ului, denumite impreuna “Termenii si Conditii”, impreuna cu Politica de cookies si Politica privind protectia datelor si orice alte informatii publicate la un moment dat de Societate pe Website, guvernează accesul și utilizarea Website-ului administrat de catre Farmasi, precum si plasarea comenzilor si derularea relatiei contractuale aferente comandarii si cumpararii de Produse ce se va stabili intre dumneavoastra, in calitate de Consultant/Cumparator si Societate.

Accesul și utilizarea acestui Website sunt condiționate de acceptarea acestor Termeni si Conditii. Prin accesarea sau utilizarea Website-ului sunteți de acord să respectați acești Termeni si Conditii.  

Prin plasarea de comenzi, vă declarați de acord cu acești Termeni si Conditii, pecum si cu Politica de protectia datelor si cu Politica de cookies.

Daca nu sunteti de acord cu acestea, va invitam sa nu utilizați acest Website si sa nu bifati diversele “casute” puse la dispozitia Dvs. in acest sens pe paginile Website-ului.  Dorim sa mentionam insa ca, prin neacordarea acceptului Dvs. in conditiile din termini si Conditii, este posibil sa nu puteti avea acces la anumite informatii de pe Website.

Verificați periodic Termenii si Conditiile pentru modificări, intrucat ne rezervăm dreptul de a le revizui. În cazul unei modificări a acestora, utilizarea ulterioară a acestui Website de catre Dvs., după publicarea oricărei modificări, constituie acceptarea unor astfel de modificări. Fiecare operatiune in cadrul Website-ului va fi guvernata de Termenii si Conditiile in vigoare de la momentul acelei operatiuni, pana la finalizarea acesteia, cu exceptia situatiei in care dispozitiile legale stabilesc altfel.

Societatea își rezervă dreptul de a suspenda utilizarea acestui Website în orice moment fără notificare și poate face acest lucru pentru orice încălcare a prezentului Contract de catre Utilizator, Consultant sau Cumparator.

Daca aveti sub 18 ani impliniti, dar aveti 16 ani impliniti, puteti vizita Website-ul nostru, in calitate de Utilizator, neavand nevoie de acordul autoritatii parintesti/tutelare in acest sens.

Daca insa, sunteti Utilizator sub 16 ani impliniti aveti nevoie de acordul autoritatii parintesti pentru vizitarea Website-ului nostru.

Cum devii Consultant:

Calitatea de Consultant presupune ca puteti comanda Produse pentru uz personal sau puteti, in cadrul activitatii Dvs. profesionale, sa revindeti Produsele Societatii cel putin la nivelul prețului de catalog, și să promovati brandul Societatii, respectiv numele Farmasi și Produsele Societății, pe baza unui comision și a unui sistem de bonusare, situatie in care va trebui sa semnati si un contract separat, in format material. Prin urmare, daca nu va contactam noi dupa inscrierea ca si Consultant, potrivit prezentei, pentru semnarea contractului, va rugam sa ne contactati din sectiunea Suport Consultant sau la numarul de telefon 031 630 04 94. Daca aveti 16 ani impliniti, dar mai putin de 18 ani impliniti, contractul se va putea semna, in numele Dvs., de catre parinti sau de cei care exercitarea autoritatea parinteasca asupra Dvs.

Contractul semnat in forma materiala se completeaza cu prezentele Termeni si Conditii. In caz de discrepanta intre prevederile prezentelor Termeni si Conditii si contractul semnat in forma scrisa, contractul in forma scrisa va prevala, daca dispozitiile legale nu prevad altfel.

Odata ce ati comandat un produs, in calitate de Consultant, veti actiona in mod independent, având dreptul de a va desfășura activitatea după cum apreciati necesar, din punct de vedere al organizării timpului, al locului de desfășurare a activității, al mijloacelor utilizate pentru desfășurarea activității, Farmasi neavand nicio raspundere pentru modul in care Consultantul isi desfasoara activitatea fata de terte persoane sau pentru indeplinirea obligatiilor fiscale ale Consultantului, cu exceptia situatiei in care contractul semnat in forma materiala prevede altfel.

Daca veti revinde Produsele, veti fi unic raspunzator pentru desfasurarea acestei activitati, in conformitate cu dispozitiile legale, pentru plata oricarui impozit pe venit la care ati fi obligat, potrivit dispozitiilor legale, pentru depunerea oricaror declaratii fiscale, Societatea neavand nicio obligatie sau raspundere in acest sens. In aceasta situatie insa, nu veti face niciun demers care sa prejudicieze imaginea Farmasi, calitatea Produselor, nu veti savarsi acte de contrafacere a Produselor sau drepturilor de proprietate intelectuala ale Farmasi, nu veti savarsi acte de concurenta neloiala fata de Farmasi.

Pentru a deveni Consultant, va trebui:

-        sa accesati Formularul;

-        sa-l completati cu datele solicitate, respectiv: nume si prenume, cod numeric personal, adresa de email, data nasterii, sex, adresa, cod postal, numar de telefon mobil, codul sponsorului (daca doriti sa deveniti Consultant la recomandarea unui alt Consultant al Societatii care are calitatea de sponsor, respectiv un nivel de experienta si vanzari in cadrul Societatii de un anumit nivel, situatie in care acest sponsor va fi recompensate pentru vanzarile pe care Dvs. le veti face);

-        prin bifarea “casutelor” corespunzatoare pe Website, sa acceptati Termenii si Conditiile, Politica de protectia datelor, sa mentionati daca sotul sau o ruda de gradul 1 sau 2 a Dvs. sau a sotului, a mai fost Consultant Farmasi;

-        optional, sa bifati daca doriti primirea de informari coemrciale/de marketing nesolicitate de la Societate. Mentionam ca accesarea serviciilor noastre nu este niciodata conditionata de abonarea la primirea de astfel de comunicari comerciale. Nu reprezinta comunicari comerciale, in sensul prezentei sectiuni, furnizarea de catre noi a informatiilor, brosurilor, cataloagelor de care aveti nevoie sau de care ati putea fi interesat in desfasurarea activitatii dumneavoastra de consultant.

Daca aveti 16 ani impliniti, dar mai putin de 18 ani impliniti, pentru a putea plasa comenzi de Produse peste 1.000 ron/luna sau peste pragul ce va putea fi modificat ulterior in mod unilateral de catre Farmasi si care va fi afisat in contul Dvs. de Consultant, va fi necesar acordul scris al parintilor sau persoanelor care exercita autoritatea parinteasca, acord care se va SEMNA si transmite in format electronic, utilizandu-se sectiunea “Suport Consultant” sau sectiunea Contacteaza-ne, in atentia Departamentului de Relatii Clienti.

Acordul trebuie sa aiba urmatorul continut:

                                                                          ACORD

Subsemnatii, [], in calitate de tata si [], in calitate de mama, avand nr. de telefon [], ai [NUME SI PRENUME CONSULTANT MINOR], avand CNP [CNP-UL COMPLETAT DE CONSULTANT PE WEBSITE], prin prezenta declaram ca suntem de acord sa devina Consultant al Farmasi Cosmetics Romania SRL copilul nostru minor indicat, intelegand ca aceasta implica plasarea de comenzi pentru produsele Farmasi si efectuarea de plati, precum si cu prelucrarea datelor cu caracter personal ale acestuia si ale noastre, furnizate prin intermediul prezentului acord, in conditiile mentionate in Termenii si Conditiile si Politica de protectia datelor de pe Website-ul www.farmasi.ro.

Data: []

Nume si prenume mama si semnatura: []

Nume si prenume tata si semnatura: [].

Dupa primirea Acordului, parintii vor fi contactati de catre Societate la numarul de telefon indicat pentru reconfirmarea identitatii acestora si pentru semnarea Contractului, in calitate de Consultant, in forma materiala.

Cum se poate suspenda calitatea de Consultant

Calitatea de Consultant se poate suspenda in urmatoarele situatii:

Ø  daca, de la momentul inscrierii ca si Consultant, nu s-a plasat nicio comanda timp de 60 de zile;

Ø  daca au trecut mai mult de 180 de zile de la plasarea ultimei comenzi.

In aceste situatii, la momentul reactivarii ca si Consultant, perioada anterioara in care ati fost Consultant, nu se va lua in considerare pentru calcularea bonusurilor, comisioanelor si a altor beneficii care sunt acordate de Societate avand in vedere o anumita vechime, un numar de comenzi, o valoare a comenzilor sau alte criterii ce tin de activitatea Dvs. anterioara de Consultant.

Pentru reactivare, va rugam sa urmati instructiunile din sectiunea “reactivare” care vor implica introducerea CNP-ului Dvs. si a parolei pe care o veti primi prin sms pe numarul de telefon indicat de Dvs. catre noi.

Cum poti pierde calitatea de Consultant

Calitatea de Consultant se poate pierde in urmatoarele situatii:

Ø  printr-o cerere adresata in scris, utilizand Sectiunea “suport Consultant” din contul Dvs. de Consultant;

Ø  Prin reziliere, din partea Societatii, pentru incalcarea oricareia dintre obligatiile prevazute in sarcina Consultantului din prezentele Termeni si Conditii si din Termenii de utilizare

De asemenea, Consultantul poate rezilia prezentul Contract (Termeni si Conditii) pentru incalcarea de catre Societate a propriilor obligatii fata de Consultant.

Notificarea de reziliere se trimite de catre Partea afectata, Partii in culpa, utilizand sectiunea “Suport Consultant” si isi produce efecte in maxim 48 de ore lucratoare din momentul declararii rezilierii, fara a fi necesare alte formalitati si fara interventia instantelor de judecata.

Daca ai semnat un contract in forma materiala, in calitate de Consultant, incetarea va avea loc in conditiile de incetare din cuprinsul acestuia.

In cazul incetarii calitatii de Consultant, nu veti mai avea acces la contul Dvs. de consultant din cadrul Website-ului, ceea ce inseamna ca nu veti mai avea posibilitatea de a vizualiza comenzile Dvs., situatia acestora, istoricul acestora. In situatia in care Contractul inceteaza dupa ce o comanda a fost plasata, acea comanda va fi considerata retrasa, cu exceptia situatiei in care a fost deja receptionata de Dvs.

Plasarea unei comenzi

Pentru a plasa o comanda de Produse, va trebui sa selectezi Produsele si cantitatea acestora si sa urmezi pasii indicati pe Website privind procesul de cumparare. Livrarea Produselor se face exclusiv prin curierul contractat de catre Societate in termenul ce va fi indicat inainte de plasarea comenzii, in functie de disponibilitatea Produselor in stocul Societatii.

Pret si modalitati de plata

Plata produselor comandate de către Cumparator se poate face cu cardul online pe Website, prin intermediul unui procesator de plati catre care Website-ul nostru va va redirectiona sau prin ramburs la curier. Orice comisioane bancare aferente platii online a Produselor, practicate de banca Cumparatorului, vor fi suportate de catre acesta.

Costurile de transport vor fi suportate de către Cumparator sau, dupa caz, de către Societate, în funcție de valoarea fiecărei comenzi, informație pe care Cumparatorul o va primi înainte de finalizarea fiecărei comenzi pe Website-ul www.farmasi.ro. Farmasi are dreptul de a modifica oricând, doar prin informarea prealabilă a Cumparatorului prin modalitatea menționată anterior, pragul valoric al comenzilor pentru care costurile de transport sunt suportate de către Cumparator sau, după caz, de către Societate.

Daca curierul nu reuseste livrarea, Produsele se returnează Societății.

Alte costuri

Orice costuri legate de utilizarea acestui Website, de plasarea unei comenzi, precum cele privind costul abonamentelor achitate furnizorilor de servicii de comunicatii electronice, vor cadea in sarcina exclusiva a Dvs.

De asemenea, orice costuri legate de transmiterea unei sesizari prin mijloace electronice, de contactarea noastra telefonica la numerele de contact afisate pe Website, vor fi tarifate de furnizorul dvs. de astfel de servicii si vor fi suportate de Dvs.

Retur

Aveti posibilitatea oricand de a renunta la o comanda plasata, pana la livrarea acesteia sau de a returna Produsele, daca acestea au fost livrate, in termen de 14 zile de la receptia acestora, iar in cazul livrarii produselor aferente aceleasi comenzi, in perioade succesive, in termen de 14 zile de la receptia ultimul produs aferent respectivei comenzi.

Returul se va face prin completarea formularului de retur disponibil in contul Dvs., urmarind pasii descrisi mai jos:

Sunteți de acord ca, dacă veți revinde produsele direct către client, să aderați la politica Companiei de garantare a satisfacției 100% și să restituiți integral toate sumele plătite dacă Clientul de Retail returnează produsul în termen de paisprezece (14) de zile de la perfectarea tranzacției de vânzare. În mod similar, nemulțumirea dvs. față de produsele noastre denotă faptul că puteți returna articolele în vederea restituirii prețului acestora.

 In orice situatie de returnare a produselor (chiar si cand returnarea ii este imputabila FARMASI – colete deteriorate, produse gresit facturate/gresit livrate, produse cu defecte de fabricatie), acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite, in ambalajul original, cu etichetele intacte. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara deteriorari, fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta cu Farmasi). Produsele ce constituie un set trebuie returnate integral, ca set.    
Restituirea prețului se va face în proporție de 100% din prețul de cumpărare sau din creditul acordat pentru produsul respectiv sau în echivalent și nu va include taxele de livrare și manipulare pe care le-ați plătit. În cazul produselor defecte sau deteriorate, Societatea va acoperi toate taxele de livrare.

Restituirea prețului în caz de retur în condițiile prezentului articol se va face către persoana care solicită returul în proporție de 100% din prețul de cumpărare pentru produsul respectiv.

Contravaloarea Produselor se va restitui, potrivit optiunii Consultantului, in contul indicat de Consultant pe formularul de retur sau se va proceda la adaugarea contravalorii in soldul de Consultant pentru a fi utilizat la o comanda ulterioara pana la indicarea unui cont bancar pentru restituirea sumelor. In cazul produselor deteriorate, se va proceda fie la retrimiterea produselor, fie la adaugarea contravalorii in soldul de Consultant, in functie de optiunea comunicata de acesta.

In cazul in care nu se bifeaza nicio optiune, sumele respective vor fi indicate in contul de Consultant ca si sold disponibil pentru plasarea de comenzi viitoare, pana la primirea datelor bancare de retur.

Taxele de returnare a Produselor vor fi suportate de catre Cumparator. Comisioanele bancare aferente transferului pretului Produselor returnate de la Societate la Cumparator, vor fi suportate de catre Societate, mai putin orice comisioane practicate de catre banca primitoare a platilor.

În cazul Produselor ce au fost livrate de către Societate defecte sau deteriorate, Societatea va acoperi inclusiv taxele aferente returului acestora.

Dacă Cumparatorul revinde Produsele, in cazul returului Produselor, Cumparatorul este de acord să adere la politica Societății de garantare a satisfacției 100% și să restituie integral clientului sau toate sumele plătite de acesta daca returnează produsul în termen de paisprezece (14) zile de la vânzare.

Suma de bani achitată va fi returnată în contul Cumparatorului in termen de max. 14 zile de la retur sau de la anularea unei comenzi.

Conformitatea bunurilor

Caracteristicile Produselor, modul de utilizare, modul de depozitare și transport, modul de păstrare precum și orice alte astfel de condiții referitoare la Produsele Societății sunt prezentate in sectiunea Produse, parte din prezentele Termeni si Conditii parte integrantă din acestea și a altor politici, regulamente sau condiții ale Societății aduse la cunoștința Consultantului inclusiv prin publicare pe Website. Societatea declară veridicitatea celor înscrise în certificatele de conformitate ale produselor, iar la cererea Consultantului poate pune la dispoziția acestuia astfel de certificate.

 

 

Procedura de solutionare a reclamatiilor

Consultantul/ Cumparatorul va transmite orice nemultumiri cu privire la Produse, privind viciile acestora, constatate personal sau primite din partea altora, sau orice alte nemultumiri sau plangeri, din sectiunea Suport Consultant (dupa logare) sau Contacteaza-ne (direct pe www.farmasi.ro).

Solicitarile vor fi analizate de persoanele desemnate din cadrul Societatii, iar in cazul in care va fi necesar, Consultantului i se vor cere informatii si lamuriri suplimentare, acesta urmand a asigura toata asistenta si sprijinul necesar pentru lamurirea sesizarii in cauza. Sesizarile se vor solutiona in termen de max. 30 de zile.

În situația constatării unor vicii ale Produselor vândute de Societate Consultantului, altele decât cele legate de nerespectarea de către Consultant a condițiilor de depozitare, manipulare, transport etc., care impun retragerea de la vânzare a Produselor, Societatea va prelua aceste Produse de la Consultant, cu restituirea contravalorii acestora sau cu furnizarea unor produse de inlocuire, daca Consultantul opteaza in acest sens.

Legea aplicabila. Solutionarea diferendelor.

Termenii si Conditiile sunt considerate, potrivit dispozitiilor legale, contracte incheiate la distanta, potrivit Legii aplicabile si sunt guvernate de aceasta. Orice dispute cu privire la interpretarea, executarea si incetarea Termenilor si Conditiilor urmeaza a fi solutionate pe cale amiabila, iar in cazul imposibilitatii solutionarii amiabile, vor fi adresate instantelor judecatoresti competente din Bucuresti, daca Legea aplicabila nu stabileste in mod obligatoriu competenta altor instante.